Alli, hulp bij diëten

t2 alli big Alli, hulp bij diëten

Afvallen met Alli, geen dieet maar kan wel ondersteunen bij een dieet.
Alli is een pil waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het gebruikt kan worden om af te vallen. Alli is vrij verkrijgbaar zonder doktersrecept.

Alli en afvallen

Het aantal kilo’s dat je afvalt met Alli verschilt van persoon tot persoon. Belangrijk is om te vermelden dat Alli een hulpmiddel is bij het afvallen en is bedoeld ter ondersteuning.

De pil werkt dus uitsluitend als je zelf ook met je gewicht bezig met, of het nu is via een dieet, veel bewegen en sporten, of je eet gewoon gezond. De producenten van Alli beweren dat voor elke 2 kilo die je verliest de pil voor een extra afname van 1 kilo zorgt. Alli is daarmee een hulpmiddel.

Het precieze aantal kilo’s dat je via de Alli pil zal afvallen verschilt per persoon. Wanneer na 12 weken niet tenminste 5% gewichtsverlies heeft opgetreden, dan moet het gebruik van Alli worden gestopt.

Hoe werkt Alli?

Orlistat, online verkrijgbaar onder de naam Alli en als recept verkijgbaar onder de naam Xenical, vermindert de werking van de stoffen die ervoor zorgen dat vet in het lichaam worden opgenomen. Een groot deel van het vet komt daardoor in de darmen terecht en wordt niet opgeslagen in het lichaam met gewichtsverlies als resultaat. Het middel voorkomt dus dat ons lichaam vet opneemt van het voedsel wat tot ons nemen. Orlistat wordt in combinatie met een dieet voorgeschreven.

Bijwerkingen van Alli

Belangrijk bij het gebruik van Alli is dat je dit doet in combinatie met een calorie- en vetarmdieet. Doe je dit niet en eet je te veel vet dan kun je te maken krijgen met vervelende bijwerkingen zoals extreme diaree of zelfs ongewild ontlastingverlies. Je krijgt in het begin last van je darmen en van winderigheid. Hoe meer vet je eet des te groter zullen de bijverwerking zijn, omdat het niet verteerde vet uit je lichaam verwijdert wordt. Deze verschijnselen zullen zich zeker in het begin voordoen, omdat je lichaam nog moet wennen aan het middel.

Alhoewel deze bijverschijnselen aanzienlijk kunnen worden verkleind door je aan een vet arm dieet te houden, is het misschien wel een extra motivatie om je aan te moedigen om je aan je dieet te houden.

Beperkingen aan gebruik van Alli

Er zijn een aantal voorwaarden aan het gebruik van Alli verbonden. Alli is niet geschikt voor personen onder de 18 jaar en voor mensen die een BMI hebben onder de 28. Voor het berekenen van je BMI, klik hier. Daarnaast moet je – zoals reeds aangegeven – Alli pas gaan gebruiken wanneer je een dieet volgt in combinatie met regelmatige beweging.

Kortom, Alli is niet een middel op zich, maar stimuleert het gebruik van gezonde voeding en een gezondere levensstijl.

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Hyves
 • LinkedIn
 • Live
 • MySpace
 • NuJIJ
 • RSS
 • Technorati
 • Twitter

Leave a Reply